Bezoekadres: Boerhaavelaan 40, 2713 HX Zoetermeer | Crown Business Center

  • Persoonlijk contact
  • Ruimte en tijd voor jou
  • Expert op het gebied van keratoconus
  • Meting is vrijblijvend en kostenloos

Kun je blind worden van keratoconus?

Keratoconus en blindheid

Kun je blind worden van keratoconus? Het is een veel gestelde vraag. Keratoconus is een progressieve aangeboren oogziekte. Geleidelijk aan ontstaat de kegelvorming op het hoornvlies en daarmee ook de visuele problemen. Deze optische problemen worden geleidelijk aan steeds ernstiger. Zo zou je het idee kunnen krijgen dat je uiteindelijk blind wordt van keratoconus. Dat is gelukkig niet het geval. Vaak stabiliseert de ziekte zich rond het 35ste levensjaar. Ook is er de mogelijkheid om de progressie van keratoconus te stoppen met corneale crosslinking. Het slechte zicht door keratoconus kan wel beperkingen opleveren, maar blind word je niet van keratoconus!

Zicht corrigeren

Als je dan niet blind kunt worden van keratoconus, kan het zicht dan nog wel beter worden?
Gelukkig wel. Dat zal niet via de natuurlijke weg gaan. Je ogen herstellen zich niet vanzelf. Maar met een bril en/of lenzen kan het zicht nog wel behoorlijk gecorrigeerd worden. Bij de mildere vormen van keratoconus kan het zicht zelfs met en bril nog voldoende gecorrigeerd worden. Bij ernstiger vormen ben je aangewezen op contactlenzen.

Hoornvliestransplantatie

Zelfs als het oog met brillenglazen en/of contactlenzen niet meer kan worden gecorrigeerd is het mogelijk om het oog weer beter te laten zien. In het uiterste geval zal je oogarts een hoornvliestransplantatie voorstellen. Gelukkig hoeft dat bij verreweg de meeste keratoconus patiënten niet te gebeuren.

    Afspraak maken

    Maak via onderstaande formulier een afspraak of vraag meer informatie aan. Wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen.

    Welke dag heeft je voorkeur? *