Bezoekadres: Boerhaavelaan 40, 2713 HX Zoetermeer | Crown Business Center

  • Persoonlijk contact
  • Ruimte en tijd voor jou
  • Expert op het gebied van keratoconus
  • Meting is vrijblijvend en kostenloos

Over ons

Chrétien Frambach

Mijn naam is Chrétien Frambach. Als optometrist en contactlensspecialist heb ik jarenlange ervaring met het aanpassen van contactlenzen op medische indicatie. Door de complexiteit van de zorg die keratoconus nodig heeft, ben ik mij in de correctie van deze oogziekte gaan specialiseren. Ik ben zelfs producten gaan bedenken en ontwikkelen waar veel vraag naar is.

Samenwerking met fabrikanten:

Ik bedacht het keratoconus brillenglas. Samen met Essilor heb ik een eerste prototype keratoconus brillenglas kunnen produceren. Essilor is de grootste glasfabrikant ter wereld. Dit bedrijf heeft optische innovatie hoog in het vaandel.

Ook bedacht ik de Conepower technologie. Door de optische toevoeging van Conepower technologie aan harde en zachte keratoconus contactlenzen ontstaan er mogelijkheden om keratoconus beter te corrigeren. Samen met de Nederlandse contactlensfabrikant UCO zijn scleralenzen en zachte keratoconus lenzen met Conepower technologie ontwikkeld.

De samenwerking met Tracey Technologies zorgt ervoor dat aberrometrie bij de correctie van keratoconus een bijzondere plaats krijgt. De meting van de I-Trace vormt een belangrijke schakel tussen patiënt en zorgverlener. Door de meting is het niet alleen mogelijk om de patiënt te laten zien waarom het zicht met bril of contactlenzen niet zo scherp is. Ook worden deze metingen gebruikt om scleralenzen en zachte keratoconus lenzen van Conepower technologie te voorzien.

De C-Quant maakt het mogelijk om strooilichthinder op een objectieve manier te meten. Gevoeligheid voor zonlicht en last hebben van koplampen van auto’s zijn veel voorkomende klachten voor mensen met keratoconus. Het Keratoconuscentrum Nederland doet met de C-Quant wetenschappelijk onderzoek naar strooilichthinder en het effect van Conepower technologie.

In 2023 is het Keratoconuscentrum Nederland een samenwerking aangegaan met Shamir. Deze glasfabrikant heeft naast de levering van bestaande hoogwaardige brillenglazen ook de mogelijkheid om nieuwe typen brillenglazen te ontwikkelen. We hopen in 2024, samen met deze fabrikant, een wavefront corrigerend brillenglas speciaal voor de correctie voor keratoconus te kunnen introduceren.

Samenwerking met oogartsen:

Omdat keratoconus ook progressie kan vertonen is het screenen door de oogarts bij jonge patiënten van groot belang. De oogarts heeft hiervoor geschikte apparatuur. Ook kan de oogarts bij progressie het hoornvlies behandelen om de progressie te stoppen.

Verder hebben patiënten met keratoconus gevoelige ogen en vaak last van allergieën. De oogarts kan oogdruppels voorschrijven waardoor contactlenzen beter kunnen worden verdragen.

Door uitgebreide verslaglegging wordt de behandelend oogarts op de hoogte gehouden van de meetgegevens die in het Keratoconuscentrum Nederland worden gedaan. Zo kan ons centrum, in samenwerking met oogartsen, een uitstekende bijdrage leveren aan betere zorg voor patiënten met keratoconus.

Ik hoop dat ik door het ontwikkelen van nieuwe producten, de kwaliteit van jouw leven met keratoconus kan verbeteren!

Irene Griffioen

Met heel veel plezier ga ik naar mijn werk bij het Keratoconuscentrum Nederland. Vaak wordt gezegd en gedacht dat mensen met keratoconus geen bril kunnen dragen. Ik vind het heel bijzonder om, met behulp van onze speciale manier van meten, ook voor mensen mensen met keratoconus vaak een bril voor te kunnen schrijven. Mensen rustig begeleiden in het omgaan met speciale lenzen is een ander onderdeel van mijn werk dat ik heel leuk vindt. Het is nodig dat hiervoor tijd gemaakt wordt en dat doen we hier. Door de uitgebreide kennis en ervaring van het keratoconuscentrum en de ruime tijd die we plannen voor elke afspraak lukt het vaak een groot verschil te maken voor de mensen die hier komen. Daar word ik heel erg blij van. Ook help ik mee om de praktijk nog verder te ontwikkelen. KCN heeft innovatie heel hoog in het vaandel staan. Er wordt hard gewerkt aan de ontwikkeling van nieuwe producten om het zicht voor mensen met keratoconus nog verder te optimaliseren. Ik ben er trots op dat ik werk bij dit mooie bedrijf en onderdeel mag zijn van een heel fijn team.

Marieke van Schaik

Ik ben ooit door toeval de medische optiekwereld binnengerold en daar ben ik erg blij mee. Iedere dag weer zie ik hoeveel verschil goede lenzen of een bril kunnen maken in iemands leven. Dat ik daar, als assistente, een bijdrage aan mag leveren vind ik geweldig. Ik sta klanten alleen telefonisch of per mail te woord, maar doordat we bij het Keratoconuscentrum Nederland echt de tijd nemen voor mensen, heb ik toch de mogelijkheid iedereen de persoonlijke aandacht te geven die ze nodig hebben. Alle vragen zoek ik met liefde uit en los ik op. Zo zorg ik er achter de schermen voor dat alles soepel kan blijven verlopen. Als ik Chrétiens gedrevenheid en Irenes enthousiasme zie, ben ik heel benieuwd wat voor mooie dingen er in de toekomst nog gaan gebeuren hier.

    Afspraak maken

    Maak via onderstaande formulier een afspraak of vraag meer informatie aan. Wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen.

    Welke dag heeft je voorkeur? *