Persoonlijk contact
Ruimte en tijd voor jou
Expert op het gebied van keratoconus
Meting is vrijblijvend en kostenloos
Over ons
Mijn naam is Chrétien Frambach. Als optometrist en contactlensspecialist heb ik jarenlange ervaring met het aanpassen van contactlenzen op medische indicatie. Door de complexiteit van de zorg die keratoconus nodig heeft, ben ik mij in de correctie van deze oogziekte gaan specialiseren. Ik ben zelfs producten gaan bedenken en ontwikkelen waar veel vraag naar is.
Samenwerking met fabrikanten:
Ik bedacht het keratoconus brillenglas. Samen met Essilor heb ik een eerste prototype keratoconus brillenglas kunnen produceren. Essilor is de grootste glasfabrikant ter wereld. Dit bedrijf heeft optische innovatie hoog in het vaandel.
Ook bedacht ik de Conepower technologie. Door de optische toevoeging van Conepower technologie aan harde en zachte keratoconus contactlenzen ontstaan er mogelijkheden om keratoconus beter te corrigeren. Samen met de Nederlandse contactlensfabrikant UCO zijn scleralenzen en zachte keratoconus lenzen met Conepower technolgie ontwikkeld.
De samenwerking met Tracey Technologies zorgt ervoor dat aberrometrie bij de correctie van keratoconus een bijzondere plaats krijgt. De meting van de I-Trace vormt een belangrijke schakel tussen patiënt en zorgverlener. Door de meting is het niet alleen mogelijk om de patiënt te laten zien waarom het zicht met bril of contactlenzen niet zo scherp is. Ook worden deze metingen gebruikt om scleralenzen en zachte keratoconus lenzen van Conepower technologie te voorzien.
De C-Quant maakt het mogelijk om strooilichthinder op een objectieve manier te meten. Gevoeligheid voor zonlicht en last hebben van koplampen van auto’s zijn veel voorkomende klachten voor mensen met keratoconus. Het Keratoconuscentrum Nederland doet met de C-Quant wetenschappelijk onderzoek naar strooilichthinder en het effect van Conepower technologie.
In 2023 is het Keratoconuscentrum Nederland een samenwerking aangegaan met Shamir. Deze glasfabrikant heeft naast de levering van bestaande hoogwaardige brillenglazen ook de mogelijkheid om nieuwe typen brillenglazen te ontwikkelen. We hopen in 2024, samen met deze fabrikant, een wavefront corrigerend brillenglas speciaal voor de correctie voor keratoconus te kunnen introduceren.
Samenwerking met oogartsen:
Omdat keratoconus ook progressie kan vertonen is het screenen door de oogarts bij jonge patiënten van groot belang. De oogarts heeft hiervoor geschikte apparatuur. Ook kan de oogarts bij progressie het hoornvlies behandelen om de progressie te stoppen.
Verder hebben patiënten met keratoconus gevoelige ogen en vaak last van allergieën. De oogarts kan oogdruppels voorschrijven waardoor contactlenzen beter kunnen worden verdragen.
Door uitgebreide verslaglegging wordt de behandelend oogarts op de hoogte gehouden van de meetgegevens die in het Keratoconuscentrum Nederland worden gedaan. Zo kan ons centrum, in samenwerking met oogartsen, een uitstekende bijdrage leveren aan betere zorg voor patiënten met keratoconus.
Ik hoop dat ik door het ontwikkelen van nieuwe producten, de kwaliteit van jouw leven met keratoconus kan verbeteren!

Het Keratoconuscentrum Nederland doet onderzoek naar:
- Het effect van de correctie van brillenglazen bij keratoconus.
- Het verminderen van (strooi)lichthinder door Conepower technologie op verschillende lenstypen, in samenwerking met Tom van den Berg.
- Het effect van de correctie van Conepower technologie in scleralenzen en zachte keratoconus contactlenzen, in samenwerking met UCO en Tracey Technologies.
- Door onze samenwerking met de Hoge School van Utrecht krijgen studenten de kans om door onderzoek nieuwe inzichten te verkrijgen.