Bezoekadres: Boerhavenlaan 40, 2713 HX Zoetermeer | Crown Business Center

  • Persoonlijk contact
  • Ruimte en tijd voor jou
  • Expert op het gebied van keratoconus
  • Meting is vrijblijvend en kostenloos

Contactlenzen

Welke contactlens bij keratoconus?

Keratoconus wordt veroorzaakt door een lokale verdunning in het hoornvlies. Het hoornvlies puilt bij deze verdunning lokaal uit en vormt een conus. Een contactlens is het meest geschikte optische hulpmiddel, omdat een contactlens het probleem aanpakt bij de bron.

Scleralenzen zijn door de hogere zuurstofdoorlaatbaarheid van de nieuwe lensmaterialen en de betere pasvormen zeer geschikt voor de correctie van keratoconus. Hierdoor is dit lenstype de laatste jaren steeds populairder geworden. Draaibanken en de aansturende software kunnen steeds ingewikkelder patronen draaien. Scleralenzen met Conepower technologie zijn uniek in hun soort. Dit type scleralens verbetert niet alleen de visus, maar ook de contrastgevoeligheid. Scleralenzen met Conepower technologie zijn uniek in hun soort en alleen te verkrijgen bij het Keratoconuscentrum Nederland.

Wil je weten wat Conepower technologie voor jouw visus en contrastgevoeligheid doet? Maak dan een afspraak voor een proefpassing.

Harde contactlenzen herstellen de visuele prestatie bij keratoconus het beste. Een harde contactlens creëert een optisch nieuwe voorzijde voor het oog, waardoor de onregelmatige vervorming van het eigen hoorvlies wordt gecorrigeerd. Let op: een contactlens heeft niet als doel om de conus tegen te houden of terug te drukken. Harde contactlenzen zijn onder andere kleine harde contactlenzen, hybride contactlenzen en scleralenzen. Deze verschillende types contactlenzen geven optisch een redelijk vergelijkbaar effect.

Soms lukt het niet om harde contactlenzen te kunnen verdragen, of wil je dat liever niet. Dan is het goed te weten dat er ook speciale zachte contactlenzen bestaan voor de correctie van keratoconus. Deze zachte contactlenzen hebben een speciale pasvorm. Een aangepaste dikte zorgt ervoor dat je scherper ziet dan met gewone zachte contactlenzen. Mocht je met deze zachte contactlenzen toch nog niet scherp genoeg kunnen zien, dan zijn hybride contactlenzen te overwegen.

    Afspraak maken

    Maak via onderstaande formulier een afspraak of vraag meer informatie aan. Wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen.

    Welke dag heeft je voorkeur? *