Bezoekadres: Boerhavenlaan 40, 2713 HX Zoetermeer | Crown Business Center

  • Persoonlijk contact
  • Ruimte en tijd voor jou
  • Expert op het gebied van keratoconus
  • Meting is vrijblijvend en kostenloos

Brillenglazen

Een bril en keratoconus?

Veel keratoconus patiënten hebben een sterke wens om over een bril te kunnen beschikken. Een bril biedt de mogelijkheid om deze af te kunnen wisselen met contactlenzen. Zo kan bij (tijdelijke) intolerantie een bril worden gedragen. Door het dragen van contactlenzen af te wisselen met het dragen van een bril, kan het comfort van de contactlenzen toenemen. Ook neemt door het korter dragen van contactlenzen het risico van complicaties af.

Tot nu toe zijn alleen plus- en minglazen en cilindrische brillenglazen beschikbaar voor de correctie van keratoconus. Deze glazen zijn eigenlijk bedoeld voor de correctie van bijziendheid, verziendheid en astigmatisme.

Uit onderzoek blijkt dat een nieuw keratoconus brillenglas in 71% van de metingen een beter resultaat geeft dan een gewoon brillenglas. Dit nieuwe glas verbetert niet alleen de visus, maar vooral de subjectieve waardering van de hoeveelheid waargenomen schaduw- en dubbelbeelden. Nieuwe mogelijkheden zijn nu voorhanden om met een bril een betere correctie te realiseren voor mensen met keratoconus.

Mede door het nieuwe keratoconus brillenglas werd in 2/3 van alle metingen in het Keratoconuscentrum Nederland, een bril als voldoende corrigerend ervaren.

Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat contactlenzen keratoconus beter corrigeren dan een bril. Ook is aangetoond dat het dragen van contactlenzen de kwaliteit van leven verbetert. Zo valt ook te verwachten dat de kwaliteit van leven zal verbeteren, wanneer je met keratoconus naast contactlenzen over een bril beschikt.

Kenmerkend voor iemand met keratoconus is visusverschil tussen beide ogen. Een lagere visus van het oog met de meeste keratoconus wordt slechts door een enkeling als storend ervaren. Belangrijk is dus, dat het totaalbeeld van de brilcorrectie wordt beoordeeld. Onze hersenen zijn namelijk in staat zijn om het scherp zien en met name de hoeveelheid waargenomen schaduw- en dubbelbeelden te verbeteren door met beide ogen tegelijkertijd te kijken.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg:

Wil je dit glas zelf wel eens proberen? Maak dan een afspraak voor een oogmeting, door het contactformulier in te vullen.

    Afspraak maken

    Maak via onderstaande formulier een afspraak of vraag meer informatie aan. Wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen.

    Welke dag heeft je voorkeur? *