Bezoekadres: Boerhaavelaan 40, 2713 HX Zoetermeer | Crown Business Center

  • Persoonlijk contact
  • Ruimte en tijd voor jou
  • Expert op het gebied van keratoconus
  • Meting is vrijblijvend en kostenloos

Brillenglazen

Een bril en keratoconus?

Veel keratoconus patiënten willen graag een bril. Door contactlenzen af te wisselen met een bril kan het comfort van de contactlenzen toenemen. Ook neemt door het korter dragen van contactlenzen het risico op complicaties af.

Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat contactlenzen keratoconus beter corrigeren dan een bril. Ook is aangetoond dat het dragen van contactlenzen de kwaliteit van leven verbetert. Zo valt ook te verwachten dat de kwaliteit van leven zal verbeteren, wanneer je met keratoconus naast contactlenzen over een bril beschikt.

Kenmerkend voor iemand met keratoconus is visusverschil tussen de ogen. Een lagere visus van het oog met de meeste keratoconus wordt slechts door een enkeling als storend ervaren. Belangrijk is dus, dat het totaalbeeld van de brilcorrectie wordt beoordeeld. Onze hersenen zijn namelijk in staat om het scherp zien en met name de hoeveelheid waargenomen schaduw- en dubbelbeelden te verbeteren door met beide ogen tegelijkertijd te kijken.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg:

Wil je ervaren wat een bril in jouw situatie kan betekenen? Maak dan een afspraak voor een oogmeting, door het contactformulier in te vullen.

    Afspraak maken

    Maak via onderstaande formulier een afspraak of vraag meer informatie aan. Wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen.

    Welke dag heeft je voorkeur? *