Bezoekadres: Boerhaavelaan 40, 2713 HX Zoetermeer | Crown Business Center

  • Persoonlijk contact
  • Ruimte en tijd voor jou
  • Expert op het gebied van keratoconus
  • Meting is vrijblijvend en kostenloos

Keratoconus bril

Keratoconus brillenglazen

Speciaal voor de correctie van keratoconus heeft het Keratoconuscentrum Nederland brillenglazen ontwikkeld waarmee mensen met deze aandoening alsnog een bril kunnen dragen. Tot voor kort waren er alleen plus- en minglazen en cilindrische brillenglazen beschikbaar voor de correctie van keratoconus. Deze glazen zijn eigenlijk bedoeld voor de correctie van bijziendheid, verziendheid en astigmatisme. Nu zijn er dus er door ons ontwikkelde keratoconus brillenglazen die in meer dan 70% van de metingen een beter resultaat geven dan een gewone brillenglazen.

Nieuw: de keratoconus bril

Veel keratoconus patiënten hebben een sterke wens om over een bril te kunnen beschikken. Een bril biedt hen de mogelijkheid om even geen contactlenzen te hoeven dragen, bijvoorbeeld bij (tijdelijke) intolerantie van de contactlenzen. Door het dragen van contactlenzen af te wisselen met het dragen van een bril, kan het comfort van de contactlenzen toenemen. Ook neemt door het korter dragen van contactlenzen het risico op complicaties af.

Keratoconus brillenglazen: meer scherpte, minder schaduwen

De door ons ontwikkelde keratoconus brillenglazen zijn pas sinds januari 2020 beschikbaar. Een pilot studie toont aan dat er in 2/3 van de metingen een bril kan worden voorgeschreven. Het keratoconus brillenglas verbetert niet alleen de visus, maar verbetert vooral de subjectieve waardering van de hoeveelheid waargenomen schaduw- en dubbelbeelden. Met keratoconus brillenglazen zijn er dus weer nieuwe mogelijkheden om de ogen van mensen met keratoconus te corrigeren.

Keratoconus brillenglazen uitproberen?

Wil je deze nieuwe keratoconus brillenglazen ook uitproberen? Maak dan snel een afspraak voor een oogmeting door het contactformulier in te vullen.

    Afspraak maken

    Maak via onderstaande formulier een afspraak of vraag meer informatie aan. Wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen.

    Welke dag heeft je voorkeur? *