Bezoekadres: Boerhaavelaan 40, 2713 HX Zoetermeer | Crown Business Center

  • Persoonlijk contact
  • Ruimte en tijd voor jou
  • Expert op het gebied van keratoconus
  • Meting is vrijblijvend en kostenloos

Keratocunus behandelen en/of genezen

Is keratoconus te genezen?

Wat is de beste behandeling van keratoconus, of is het zelfs te genezen? Dat is de vraag die regelmatig wordt gesteld door degene die deze aandoening heeft. Wie al een tijdje keratoconus heeft, weet hoezeer het slechtere zicht het dagelijks leven beïnvloeden. Kost het je veel moeite om met de auto ergens naartoe te rijden, of wordt een boek lezen steeds moeilijker? Wat zijn de mogelijkheden en heb je keuzes?

Keratoconus behandelen en/of genezen

De progressie van keratoconus is te stoppen met corneale crosslinking. Deze behandeling heeft een permanent karakter. Dat was voor het jaar 2000 heel anders. De oogarts en de patiënt moesten maar afwachten in hoeverre de keratoconus uit de hand liep. Ook wist men in die tijd nog niet dat het wrijven in de ogen zo’n nadelig effect gaf op de progressie. Gelukkig leven we in deze tijd.

Behandeling keratoconus

Als je keratoconus in een vroeg stadium hebt kunnen stabiliseren, dan kunnen een standaardbril of gewone contactlenzen voldoende corrigerend zijn. Maar wanneer de keratoconus al verder is ontwikkeld, dan ben je aangewezen op de correctie van contactlenzen. CXL zorgt echter niet voor genezing of herstel van de vorm van de cornea. Je zult na deze behandeling nog steeds een bril of contactlenzen moet dragen om goed te kunnen zien.

Kunnen intacts keratoconus genezen?

Intacts zijn dunne halfronde ringetjes met een maximale dikte van 0.45 mm, die in het hoornvlies worden geplaatst om het voorzichtig af te vlakken en een nieuwe vorm te geven. Het is een chirurgische ingreep die wordt uitgevoerd door de oogarts. Het geneest keratoconus echter niet. Intacts kunnen je wel weer een beter zicht geven.

Keratoconus laseren?

Er zijn veel oogaandoeningen waarbij een laserbehandeling de oplossing kan bieden. Helaas geldt dat (nog) niet voor keratoconus. Het probleem van een laserbehandeling bij keratoconus is dat het hoornvlies bij keratoconus is verdund. Een laserbehandeling zal het hoornvlies nog dunner maken. De kans dat de conus daardoor toeneemt is daarna zeer groot. Experimenteel worden conussen in sommige gevallen na corneale crosslinking gelaserd. Van te voren is niet goed te bepalen of deze behandeling het zicht weer voldoende hersteld.

Meer informatie

Heb je vragen over de behandeling van keratoconus, of wil je meer weten over de lenzen of brillenglazen waarmee we je zicht kunnen verbeteren? Neem dan gerust contact met ons op.

    Afspraak maken

    Maak via onderstaande formulier een afspraak of vraag meer informatie aan. Wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen.

    Welke dag heeft je voorkeur? *