Bezoekadres: Boerhaavelaan 40, 2713 HX Zoetermeer | Crown Business Center

  • Persoonlijk contact
  • Ruimte en tijd voor jou
  • Expert op het gebied van keratoconus
  • Meting is vrijblijvend en kostenloos

Vermoeidheid keratoconus

Keratoconus en vermoeidheid aan de ogen

Keratoconus is een oogaandoening die zich bij de meeste mensen in de puberteit openbaart. Omdat het niet van de ene op de andere dag duidelijk is dat je keratoconus aan de ogen hebt, is het in het begin vaak gissen waar het verminderde zicht, de gevoeligheid voor licht en de vermoeidheid aan de ogen vandaan komt. Omdat jongvolwassenen in de puberteit natuurlijk veel met school en/of studie bezig zijn en ook veel op hun laptop of smartphone kijken, raken de ogen sowieso al snel vermoeid. Het lijkt dus heel normaal dat de ogen vermoeid aanvoelen. Zeker, omdat die gewenning er al is, is het lastig om te bepalen of keratoconus de oorzaak van die vermoeidheid is. Dit geleidelijk toenemen van de klachten is één van de redenen van een late diagnose van keratoconus.

Vermoeidheid: één van de symptomen van keratoconus

Keratoconus en vermoeidheid aan de ogen worden vaak in één adem genoemd. Dat is wel logisch als je weet dat je je bij slecht zicht moet inspannen om goed te kunnen zien. Als je dat ongemerkt de hele dag moet doen, is dat uiteraard zeer vermoeiend.

    Afspraak maken

    Maak via onderstaande formulier een afspraak of vraag meer informatie aan. Wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen.

    Welke dag heeft je voorkeur? *