Bezoekadres: Boerhaavelaan 40, 2713 HX Zoetermeer | Crown Business Center

  • Persoonlijk contact
  • Ruimte en tijd voor jou
  • Expert op het gebied van keratoconus
  • Meting is vrijblijvend en kostenloos

Conepower technologie

Wat is Conepower technologie

Keratoconus veroorzaakt een bijzondere brekingsfout. Zelfs met de beste harde contactlenzen blijven sommige brekingsfouten door keratoconus ongecorrigeerd.

…………………..…..Test jezelf:……………………

Als je zonder contactlenzen naar de tekst hierboven kijkt, dan zie je schaduwen (of dubbelbeelden), aan de onderzijde van de letters en de punten. Uiteraard is er een verschil tussen de schaduwen van je rechter en linker oog, want keratoconus is altijd aan één oog in een verder gevorderd stadium. Als je met beide ogen tegelijkertijd kijkt nemen de schaduwen waarschijnlijk iets af.

Als je met je harde contactlenzen naar deze letters kijkt, dan zie je dat de schaduwen zich (schuin) naar de bovenzijde van de letters hebben verplaatst. Ook hier zal je beste oog minder schaduwen zien dan je slechtere oog. Mogelijk zijn de schaduwen zelfs helemaal weg als je met beide ogen kijkt. Dit hangt zeker ook af van de ernst van de keratoconus.

Vooral wanneer je scleralenzen draagt voor de correctie van je keratoconus, blijft een deel van de oogfout ongecorrigeerd. Hierdoor blijf je schaduwen aan de bovenzijde van letters zien. Die schaduwen zul je niet de hele dag waarnemen, maar deze ongecorrigeerde oogfout heeft wel invloed op de kwaliteit van het zicht. Vooral in minder gunstige lichtomstandigheden zie je minder goed. Dit kan ook leiden tot vermoeide ogen. De schaduwen worden veroorzaakt doordat de conus niet in het midden van de pupilopening zit. Met Conepower technologie wordt een groot gedeelte van deze restfout gecorrigeerd, waardoor je visus en contrastgevoeligheid verbeteren.

Scleralenzen met Conepower technologie verbeteren de visus van alle mensen met keratoconus die reeds met scleralenzen gecorrigeerd zijn. Afhankelijk van je klachten zul je de verbetering door deze optische innovatie zeker gaan waarderen.

    Afspraak maken

    Maak via onderstaande formulier een afspraak of vraag meer informatie aan. Wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen.

    Welke dag heeft je voorkeur? *