Bezoekadres: Boerhaavelaan 40, 2713 HX Zoetermeer | Crown Business Center

  • Persoonlijk contact
  • Ruimte en tijd voor jou
  • Expert op het gebied van keratoconus
  • Meting is vrijblijvend en kostenloos

Contrast meting

Wat is een contrast meting?

Normaal wordt de visus gecontroleerd met een visustest. Hoe kleiner je de letters kunt lezen, hoe beter de score. Bij deze test, scoor je zelfs met keratoconus vaak nog 100%.

Bij een contrast test worden de letters niet kleiner, maar steeds grijzer. Als je keratoconus hebt zal de score nooit op 100% uit kunnen komen. Deze test geeft een veel fijngevoeliger verslag van je visuele prestaties, gecorrigeerd of ongecorrigeerd. Ook kun je uit de testresultaten opmaken hoe je zicht is onder minder gunstige lichtomstandigheden. Het Keratoconuscentrum Nederland maakt gebruik van een geautomatiseerde contrasttest, waarmee objectiviteit is gewaarborgd.

Het meten van de contrastgevoeligheid is alleen maar nuttig als je er door een correctie ook iets aan kunt verbeteren. Alleen bij het Keratoconuscentrum Nederland zijn Keratoconus Brillenglazen en Contactlenzen met Conepower technologie verkrijgbaar.

Verbeteringen die door Keratoconus Brillenglazen en/of met Contactlenzen met Conepower technologie worden behaald kunnen door het meten van de contrastgevoeligheid heel precies worden vastgesteld.

    Afspraak maken

    Maak via onderstaande formulier een afspraak of vraag meer informatie aan. Wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen.

    Welke dag heeft je voorkeur? *