Bezoekadres: Boerhaavelaan 40, 2713 HX Zoetermeer | Crown Business Center

  • Persoonlijk contact
  • Ruimte en tijd voor jou
  • Expert op het gebied van keratoconus
  • Meting is vrijblijvend en kostenloos

Keratoconus brillenglazen

21-05-2021

In 2022 doet het Keratoconuscentrum Nederland onderzoek naar een nieuw innovatief keratoconus brillenglas. Dit nieuwe glas moet het visueel functioneren bevorderen voor de dagelijkse activiteiten. Juist in de huidige digitale wereld is het zicht en contrast zien belangrijker dan ooit.

De huidige behandeling van de aandoening keratoconus bestaat uit het dragen van contactlenzen en crosslinking. Om progressie te volgen om crosslinking te kunnen toepassen, is het dragen van contactlenzen een beperkende factor.

Wanneer keratoconus op jonge leeftijd wordt gediagnosticeerd kan het dragen van keratoconus brillenglazen in plaats van contactlenzen, het vervolgen van de progressie van keratoconus verbeteren.

Ook zal het bezit van een bril naast contactlenzen de dagelijkse visuele prestaties alsnog voldoende kunnen ondersteunen, zodat de patiënt langdurig en duurzaam inzetbaar blijft. Daarbij zal naast de visuele prestatie met de keratoconus glazen gekeken naar werkproductiviteit, werk/ studie plezier wat zich uit in verbetering in kwaliteit van leven.

Mogelijk verbetert het in bezit hebben van een bril met keratoconus brillenglazen de tolerantie voor contactlenzen en wellicht voorkomt dit bezit zelfs complicaties van contactlenzen.

Voor de jonge keratoconus patiënten zal de uitkomst van het dragen van deze brillenglazen bepalend kunnen zijn voor beter zicht, naast de mogelijkheid om ook contactlenzen te kunnen dragen.

    Afspraak maken

    Maak via onderstaande formulier een afspraak of vraag meer informatie aan. Wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen.

    Welke dag heeft je voorkeur? *