Bezoekadres: Boerhaavelaan 40, 2713 HX Zoetermeer | Crown Business Center

  • Persoonlijk contact
  • Ruimte en tijd voor jou
  • Expert op het gebied van keratoconus
  • Meting is vrijblijvend en kostenloos

Oogzorg bij keratoconus

Als je keratoconus hebt, heb je twee zorgverleners nodig:

1. De oogarts
De oogarts controleert de keratoconus op progressie. Bij progressie kan Corneale Crosslinking (CXL) worden geadviseerd. Deze ingreep stabiliseert de progressie van keratoconus. Keratoconus wordt er niet mee genezen of gecorrigeerd.

Bij keratoconus heb je meer risico op complicaties bij het dragen van contactlenzen door een verhoogde gevoeligheid van de ogen bij keratoconus. De oogarts kan hiervoor met medicatie ingrijpen.

Ongeveer 20% van de keratoconus patiënten ontwikkelt een zeer ernstige vorm. Zij komen mogelijk in aanmerking voor een hoornvliestransplantatie.

2. De optometrist/contactlensspecialist
De optometrist/contactlensspecialist corrigeert de oogfout van keratoconus. De optometristen van het Keratoconuscentrum Nederland zijn goed op de hoogte van de risico’s op progressie van keratoconus. Ook kunnen zij complicaties snel herkennen, zodat een oogarts effectief kan worden ingeschakeld.

Je begrijpt, dat het zeer belangrijk is dat de oogarts en de optometrist/contactlensspecialist zeer goed kunnen samenwerken en communiceren.

Het Keratoconuscentrum Nederland heeft zich niet gevestigd in een ziekenhuis, maar heeft wel zeer goede contacten met oogartsen. Pas na jouw persoonlijke toestemming worden jouw gegevens met je behandelend oogarts uitgewisseld.

    Afspraak maken

    Maak via onderstaande formulier een afspraak of vraag meer informatie aan. Wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen.

    Welke dag heeft je voorkeur? *