Bezoekadres: Boerhaavelaan 40, 2713 HX Zoetermeer | Crown Business Center

  • Persoonlijk contact
  • Ruimte en tijd voor jou
  • Expert op het gebied van keratoconus
  • Meting is vrijblijvend en kostenloos

Schaduw letters zien

Schaduwen zien aan de onderkant van letters

Schaduw letters zien is een veelgehoord probleem van de oogaandoening keratoconus. Het wordt door de mensen die dit hebben ook als zeer vervelend ervaren. Maar hoe komt het dat je schaduwletters ziet en wat is er eventueel aan te doen? Je leest het hieronder.

Waardoor schaduwletters?

Een aberrometer kan in minder dan 2 minuten de totale visuele functie van beide ogen van iemand meten. Zo maakt dit apparaat een simulatie van het beeld dat jouw oog ziet. Het optische verschil tussen keratoconus ogen en gezonde ogen bestaat in het feit dat er bij keratoconus ogen grotere variaties zijn van het lokale optische vermogen van het oog in het gehele pupilgebied. De lichtstralen zijn niet in hetzelfde vlak gefocust, waardoor enige netvliesonscherpte ontstaat. Met keratoconus heb je meestal last van schaduwen zien aan de onderzijde van letters. Die schaduwen worden veroorzaakt door de vervorming van het hoornvlies, als gevolg van onregelmatig astigmatisme.

Schaduwletters zien verhelpen met harde contactlenzen?

Met een harde contactlens verminderen de schaduwen en worden ze verplaatst ze naar de bovenzijde van de letters. De scleralenzen van het Keratoconuscentrum Nederland zijn optisch verbeterd met Conepower technologie. Hierdoor vermindert ghosting, ofwel schaduwletters en dubbelbeelden zien met één oog aan de bovenzijde van letters. Conepower technologie verbetert de visus en de contrastgevoeligheid. Het Keratoconuscentrum Nederland is het eerste en enige optometrische centrum dat over deze technologie beschikt.

    Afspraak maken

    Maak via onderstaande formulier een afspraak of vraag meer informatie aan. Wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen.

    Welke dag heeft je voorkeur? *