Bezoekadres: Boerhaavelaan 40, 2713 HX Zoetermeer | Crown Business Center

  • Persoonlijk contact
  • Ruimte en tijd voor jou
  • Expert op het gebied van keratoconus
  • Meting is vrijblijvend en kostenloos

Hoofdpijn met keratoconus

Waarom keratoconus hoofdpijn kan veroorzaken?

Hoofdpijn kent vele oorzaken. Toch wordt regelmatig de klacht hoofdpijn genoemd wanneer goed zien veel inspanning vereist. Het knijpen van de ogen wordt door patiënten met keratoconus veel gebruikt. De aanspanning van de aangezichtsspieren kan leiden tot hoofdpijnklachten. Ook de moeite die het kost om uit het onscherpe beeld voldoende informatie te halen kan hoofdpijn veroorzaken. Zeker kan langdurige inspanning tot deze klacht leiden. Ook de lichtgevoeligheid maakt het zien moeilijker en kan iemand met keratoconus klagen over vermoeidheid en hoofdpijn. Lang niet iedereen heeft last van hoofdpijn bij keratoconus. Tot nu toe is het onduidelijk waarom deze klachten bij sommige patiënten optreden.

Hoofdpijn verminderen en zicht verbeteren

Door scleralenzen met Conepower technologie wordt de visus en de contrastgevoeligheid van je ogen verbetert. Hierdoor kun je vooral ‘s avonds scherper zien. Ook zachte keratoconus contactlenzen met Conepower technologie kunnen het zicht sterk verbeteren. Veel patiënten met keratoconus bezitten geen bril. Bij tijdelijke intolerantie kunnen zij helemaal niet goed meer zien. Ook in deze situatie valt te verwachten dat hoofdpijnklachten sneller optreden. Uit een pilotstudie van het Keratoconuscentrum Nederland blijkt dat ruim 70% van de keratoconus patiënten een bril kon worden voorgeschreven waar duidelijk scherper mee kon worden gezien dan zonder een brilcorrectie. Ook het dragen van een bril kan hoofdpijn veroorzaken. Toch zal deze hoofdpijn, die vooral boven de wenkbrauwen zal worden gevoeld, van tijdelijk aard zijn. Na enige gewenning gaat dit type hoofdpijn vanzelf weer over.

Keratoconus bril ook uitproberen?

Wil je deze nieuwe keratoconus brillenglazen ook uitproberen? Maak dan snel een afspraak voor een oogmeting door het contactformulier in te vullen.

    Afspraak maken

    Maak via onderstaande formulier een afspraak of vraag meer informatie aan. Wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen.

    Welke dag heeft je voorkeur? *