Bezoekadres: Boerhaavelaan 40, 2713 HX Zoetermeer | Crown Business Center

  • Persoonlijk contact
  • Ruimte en tijd voor jou
  • Expert op het gebied van keratoconus
  • Meting is vrijblijvend en kostenloos

Wat betekent keratoconus en wat ziet iemand?

Wat ziet iemand met keratoconus?

Als keratoconus zich voor het eerst voordoet, verandert langzaam de kwaliteit van het zicht. Dat begint heel geleidelijk. De oogfout kan met een bril zo goed worden gecorrigeerd, dat de keratoconus nog helemaal niet wordt opgemerkt. Eén van de meest kenmerkende symptomen van keratoconus is het  schaduwbeelden aan de onderzijde van voorwerpen of letters. Wat verder opvalt is dat de lichtgevoeligheid toeneemt. De behoefte aan het gebruik van een zonnebril wordt steeds groter. In een later stadium ontstaat er visusverschil tussen beide ogen. Pas bij dit signaal wordt de diagnose vaak pas gesteld.

Slecht zien in het donker

Bovenstaande kernmerken treden eerder op onder slechtere lichtomstandigheden. De moeilijkste kijksituatie voor iemand met keratoconus is waarschijnlijk autorijden in het schermerdonker met regen. Omdat de omgeving in het schemerdonker minder goed te zien is, valt het verminderde zicht eerder op.

    Afspraak maken

    Maak via onderstaande formulier een afspraak of vraag meer informatie aan. Wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen.

    Welke dag heeft je voorkeur? *